Restoranid

TMW pop-up resto Ungru
Pärnu mnt. 6
(Disaini- ja Arhitektuurigalerii)

Hiiumaa ajaloolises Suursadamas asuva resto ja külalismaja Ungru hingega tehtud töö on jõudnud ka pealinlaste kõrvu ja maitsemeelteni ning tänavu vastutab disaini- ja arhitektuurigaleriis TMW pop-up restorani menüü eest just see Hiiumaa söögikoht. Pakutakse juba klassikaks saanud toite kohalikust ja värskest toorainest, mida põimitakse saare traditsioonide ja modernse kokkamise tehnikatega. Hiiumaa toorained ja tooted saavad olema Ungru pop-up restorani peakoka Andrus Talvari keskseks valikuks ka seitsmel festivalipäeval Tallinnas.

E-L 12:00 – 01:00 P 12:00 – 15:00
Reserveeringud: (+372) 5553 1230
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

 

Ungru peakokk Andrus Talvari

Lemmiktooraine
Kindlat lemmikut ei ole. Toit, toiduained, maitsed on nagu muusika – lemmikud on vahelduvad, sõltuvalt päevast, meeleolust ja tähtede seisust. Võin öelda, et täna on lemmikuks juurpetersell, kuna sellest saab teha nii soolaseid- kui magusaid roogasid.

Toidufilosoofia
Minu filosoofia on teadlikkus. Tea, kellelt ning kust on tooraine pärit, mida toiduks valmistad ja sööd ning pigem eelista puhast toorainet. Puhtad ja naturaalsed maitsed ning huvitavad maitsekooslused on minu jaoks oluline, et saaks köögis luua midagi maitsvat ja põnevat.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Vetikad, putukad ja pähklid.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Kadri Voorand, Progress, Põhja Konn, Tõnu Naissoo Hammond Trio, Three Leg dog.

August
Väike-Karja 5

August on aasta mõnusaim kuu. Tallinna vanalinnas tegutsevas kohvikus on aastaringselt tunda suve. Käsitöökohv, maitsev söök ja plaadikollektsionääride valitud taustamuusika lisab värvi talvisesse kaamosesse.

Avatud: E-N 9:00-23:00 R 9:00-02:00 L 11:00-02:00 P 11:00-21:00
Telefon: (+372) 508 6022
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Peakokk Kadi Meriluht

Lemmiktooraine
Salatid ja rohelised ürdid. Aromaatselt värsked, samas maiselt mõrkjad. Kodukoha mälestusi esile kutsuvad.

Toidufilosoofia
Toit on see, mida ei saa tegemata jätta.  Toiduvalmistamise viis pigem ebakonventsionaalne, einestus võiks pakkuda sünesteetilist kogemust.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Kuna tootmisprotsess muutub peaaegu täisautomaatseks, siis igapäevaselt sööme vast midagi, mis on abstraktsem ja meenutab vähem “päris” toitu. Süüakse seda, mis on valmistatud eetilisi kaalutlusi silmas pidades, arvestatakse rohkem keskkonna ja elusolenditega. Liha in vitro. Traditsiooniliselt valmistatud toidu nautimine muutub elitaarseks. Loomset päritolu tooraine illegaalne tarbimine.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
C Duncan, Aisha Orazbayeva, Indrek Spungin, Katja Adrikova.

TMW erimenüü
Lehtkapsa kreemsupp vutimuna ja jänesekapsaga
Rohumaa maheveise küljesteik grillitud tomatite ja kuusevõrse pestoga
Punase sõstra sorbett besee ja sidrunmelissi kastmega

Babulja kohvik ja restoran
Pärnu mnt. 2

Babulja restoran asub Tallinna vanalinna piiril, ajaloolises Hinke tornis ja kahes selle juurde kuuluvas hoones, kus pakutakse peakokkade Martin Ludvigi ja Robert Piho käe all valminud maitseküllast menüüd. Babulja tervitab enda külalisi soojuse, meeldiva teeninduse ja sundimatu atmosfääriga. Vene hinge ja põhjamaise köögiga restoranis pakutakse hõrgutavaid pearoogi nii liha-, kala- kui ka taimetoidu sõpradele ning suus sulavaid desserte. Esimese korruse kohvik-kokteilibaaris on valikus vene köögile omased pliinid, pelmeenid-vareenikud ja põnevad kokteilid.

Restoran
E-T: 17:00-23:00 K-N: 17:00-00:00 R-L: 12:00-01:00 P: 12:00-23:00

Kohvik
E-T: 11:30-23:00 K-N: 11:30-00:00 R-L: 11:30-02:00 P: 11:30-23:00

Telefon: (+372) 502 4752
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst


Peakokad  Martin Ludvig ja Robert Piho

Lemmiktooraine
Martin: Või- kuna see on iga hea toidu alus, tasakaalustaja ning annab sellele rikkalisust.
Robert: Muna- kuna selle tooraine mängulisust saab tuua sisse väga erinevates roogades, nii soolastes, kui ka magusates.

Toidufilosoofia
Martin: Minu jaoks on köök kui lõputu mängumaa. Ka kõige lihtsama toidu
valmistamisel on võimalusi lõputult – ole leidlik ja lase fantaasial lennata! Mängi sellega, mis sul on!
Robert: Kasutades toorainet ilma hingeta, pole seda ka toidus!

Mida sööb inimene aastal 3000?
Martin: Loodetavasti suundub inimkond tagasi juuretasandile.
Robert: Kui inimkond näeb nii kauges tulevikus veel võimalust siin planeedil Maa elada, siis ehk tablette. Hetkel oleme liikumas aina kvaliteetsema toidukultuuri suunas, seega loodan siiski, et ka kaugemas tulevikus peetakse lugu kvaliteetsest ja värskest toorainest ning kokakunstist.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Nevesis, Syn Cole

TMW erimenüü

Kohvik:
Hapupiimapliin punase kalamarja ja smetanaga
Sea- ja veiseliha pelmeenid kooreses seenekastmes
Babulja purukook

Restoran:
Rikkalik suupistevalik 2-le sisaldab 8-t erinevat suupistet
Kiievi Kotlet- hernekastme ja põletatud brokkoliga
Pavlova Babulja moodi
Muidugi Babulja oma majanapsud- vaarika, jõhvika, kreeka pähkli-vahtrasiirupi ja mee-mädarõika

Björn espresso bar
Maakri 28B

Keskkond vanas heas Euroopa stiilis ning sarnane espressobaaridele, mis on pisikesed, aga sabad espressode järele pikad. Kohvikeetmise kvaliteet on äärmiselt kõrgetasemeline, teenindus vahetu ja vaba, atmosfäär lihtne, kuid modernne, hind loogiline ja mõistlik. Lisaks igapäevased ahjusoojad croissantid ja üllatuskoogid!

Avatud: E-R 8:00-19:00 L 11.00-22.00 P suletud
Telefon: (+372) 5919 4400
Festivalipassi soodustus: 20% küpsetistelt ja kookidelt

Kalle Kollom

Peabarista Kalle Kollom

Lemmiktooraine
El Salvadori Kohv. Õige piirkonna cappuccino on jumalik.

Kohvifilosoofia
Kohv pakub igal päeval killukest rõõmu selle joojatele. Proovin seda rõõmu pakkuda aina maitsvamalt.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Loodan, et see väga ei muutu.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Huvitavamad on need artistid kelle loominugut pole varem kuulnud.

 

 

Bollywood
Pikk 31

Omanäoline aasiapärase toiduvalikuga restoran Bollywood pakub parimat India, Tai ja Hiina köögist ning meeldivat äraolemist õdusa interjööri, meeldiva chill out muusika ja sõbraliku teenindusega keskkonnas. Restoran on kultuuriliselt kirev nagu kaasaegne linn ikka – keskaegne õhustik liitub siin 21. sajandiga, toite valmistatakse Indiast pärit peakokk Swapan Kumar Mitra eestvedamisel võimalusel just kohalikust toorainest.

Avatud: E-N 12:00-23:00 R-L 12:00-00:00 P 12:00-22:00
Telefon: (+372) 644 2445
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Swapan Kumar Mitra

Peakokk Swapan Kumar Mitra

Lemmik tooraine
Minu lemmik tooraineks on kohalikud värsked juurviljad, sest need on tervislikud ja maitsevad suurepäraselt.

Toidufilosoofia
Minu toit valmib traditsiooniliste retseptide järgi ja kasutan selleks alati parimat kohalikku toorainet.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Arvan, et rohkem taimset päritolu toitu.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Curly Strings, Põhja Konn, Sooäär, Trad Attack.

TMW erimenüü
Lõhefilee grillitud Tandoori saviahjus, serveeritud värske salati ja naaniga
Pardifilee Kashmiri stiilis, serveeritud Basmati riisiga

 

BONA
Pikk 45

Bona on midagi enamat kui resto või baar. Linna üks põnevamaid gini-kokteilivalikuid, traditsioonidel põhinevad, kuid tänapäevaste kiiksudega retseptid, parim tooraine ning veini- ja õllekaart, mis toob tagasi ka kõige nõudlikuma nautleja.

Telefon: (+372) 6464 444
Avatud: E-N 12:00 – 22:00 R-L 12:00 – 01:00
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Egert Eilmann and Gleb Strelkov

Peakokad Egert Eilmann ja Gleb Strelkov

TMW erimenüü
Vahune kõrvitsapüreesupp suitsutatud küüslaugu ja peekonitšipsiga
Mahe peedi risotto
Kadakamarja ja ürtidega marineeritud põrsaliha serveeritud fooliumis küpsetatud kartuli taluvõi ja värske tilliga
Leivajäätis pohlavahu ja astelpaju coulis

 

Burger Box
Kopli 4

Justkui tavapärane tänavatoit, kuid teistmoodi terava, Aasiapärase hingamisega. Menüüs on burgerid, falafel, friikad, kimchi friikad ja supp.

Avatud: T-N 14:00 – 21:00 R-L 14:00 – 01:00 P 14:00 – 21:00
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Burger Box

Peakokk Tambet

Lemmiktooraine
Black pepper. Keeps the snake away!

Toidufilosoofia
Cash only and lets get weird!
Mida sööb inimene aastal 3000?
Vahet pole

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Kapitan Korsakov and Teksti-tv 666. My idea of rocknroll!

TMW erimenüü
Kimchi friikad

 

Gotsu, Kyuho’s kitchen
Pärnu mnt. 62

Rustikaalne Korea köök.

Avatud: E-R 12:00-20:00
Telefon: (+372) 614 0022
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Kyuho Lee

Peakokk Kyuho Lee

Lemmik tooraine
Kohaliku talu munad. Need on värsked, toitainete rikkad ja mitmekesise valmistusviisiga.

Toidufilosoofia
Hoia lihtsat joont.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Teineteist .. ?

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Curly Strings

TMW erimenüü
Värske salat riisinuudlite ja tšilli kastmega
Vürtsikad krevetid köögiviljadega
Väiksed banaani pannkoogid

Kaerajaan
Raekoja plats 17

Kaerajaan on lustaka sisustuse ja kontseptsiooniga nagu samanimeline lihtne ja lapselik Eesti rahvatants. Kaerajaani Eesti käsitööst ja mustritest inspireeritud omanäoline sisekujundus käib käsikäes modernse Eesti köögiga, mis on põnev kombinatsioon Eesti ja maailma maitsetest.

Avatud: E-P 12:00-22:00
Telefon: (+372) 615 5400
Soodustus festivalipassi omanikele 15%

Relika Uustalu ja Maris Tiitre

Peakokad Relika Uustalu ja Maris Tiitre

Lemmik tooraine
Konkreetset lemmikut ei ole, olen paljude toorainetega sina peal, küll aga pean lugu mahedalt kasvatatud toorainetest. Kui millelegi midagi eelistada, siis on need mereannid ja teravad maitsed.

Toidufilosoofia
Mitmekülgsus, kvaliteetne tooraine. Läbi eestimaise tooraine tarbimise kasvatada ja tugevdada Eesti majandust. Tuua maailma klassikalised maitsed läbi kohaliku eripära/tooraine ka meie köögikultuuri.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Alvistar funk Association, Andre Maaker

TMW erimenüü
Suitsulõhe tar-tar
Pardi confit õunasiidri kastmes
Šokolaadi kook

Klaus
Kalasadama 8

Klaus on väike restoran-kohvik, mis asub täpselt selle koha peal, kus linnainimesele avatud mugav äraolemise ruum peab asuma.

Avatud: E 9:00 – 22:00 T-R 9:00 – 23:00 L 10:00 – 23:00 P 10:00 – 22:00
Telefon: (+372) 5691 9010
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Toomas Lääts

Peakokk Toomas Lääts

Lemmiktooraine
Kõik, mida Eesti loodus annab. Lemmiktooraine sõltub vastavalt aastajale, kõik mida saab loodusest ise korjata.Varjane kevad annab esimesed võrsed-jänesekapsas, nurmenuku võrsed, karulauk, oblikas jne. Jaanipäev annab esimesed metsmaasikad ja kukeseened… ja niimoodi hilissügiseni välja kui metsas saab tuua viimased pohlad ja seened.

Toidufilosoofia
Käi enne ära Nuustakul, siis vaata Pariisi poole. Less is more – kvaliteetne ja kohalik tooraine eelkõige, selle otsimine, leidmine ja kasutamine.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Kui hästi läheb, siis ikka koriluse poole. See on optimistlik lootus!

TMW erimenüü
Rebitud siga, Klausi Kimchi ja estragonimajo
kauaküpsenud seakael vürtsidega, Klausi kimchi, krõbesai, estragonimajo

Hiiumaa haug ja soolarohi
Hiiumaa vete haug, kartuli-mädarõikapüree, salvei võikaste, äkiline kurk, soolarohi

Kohupiimapallid ja jogurti-mustsõstrajäätis

Korsten, Armastus ja Hea Toit
Põhja pst. 27A

Tallinna ajaloohõngulisse Kultuurikatlasse rajatud restoranist õhkub armastust hea toidu ja väärt joogipoolise vastu.Kultuurikatel asub endises Tallinna Linna Elektri Keskjaama hoones, mis alustas tegutsemist 1913. aastal ning lõpetas töö 1979 – paekiviseintega hoone oli elektrijaama katlamaja, mis valmis esmakordselt 1934. aastal, telliskorsten sai valmis 1948. aastal, olles omal ajal 102,5 meetriga Baltimaade kõrgeim!

Restoranis Korsten Armastus ja Hea Toit on elevust tekitav avatud köök ja hubane atmosfäär lausa kutsub hea seltskonnaga mõnusalt aega veetma.

Telefon: (+372) 511 7811
Avatud: E-P 12:00 -23:00
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Korsten, Armastus ja Hea Toit

Restorani Korsten Armastus & Hea toit road on mõjutatud kogu maailma moodsast köögist – Euroopast kuni Aasiani välja.

Maitsvat toitu tuleb nautida meeldivas seltskonnas ja hubases miljöös – see ongi Korsten Armastus & Hea toit.

Meie teame, et armastus käib kõhu kaudu!

TMW erimenüü
Mango-tsitruse salat krõbeda Aasia kanaga
mango, avokaado, tsitrusefileed, spinatilehed, sibulapealsed, laimi-tšilli vinegrett

Siga & Bataat
Filipiini vürtsidega glasuuritud mahlane seakarree, friteeritud maguskartul, suhkruherned, grillitud pak-choy

Kirg & Vaarikas
purustatud bezee, kireviljaga mascarpone-kreem, vaarika coulis, kirevili, granaatõunaseemned, küpsisetolm

 

La Tabla
Telliskivi 60

„La Tabla’sse tulles satud foodie-matkale mööda Ladina-Ameerika kööki. Me pakume väikest ülevaadet selle maailmaosa kulinaaria modernsest küljest ning viisil, mida tavaliselt Eestimaal ei kohta.

Segame oma köögis maailma uusimaid trende Ladina köögi traditsioonilise lähenemisega, aga kõige tähtsamaks peame siiski ehtsaid maitseid ja värskeid koostisaineid. Kui need viimased märksõnad on ka Sulle olulised, siis on La Tabla just õige koht kus oma meelt ja keha rõõmustada. Bienvenido a La Tabla!“    – Kokk Evar Palmi

Telefon: (+372) 5194 3327​​
Avatud: E-L 12:00-23:00 P 12:00-21:00
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Evar Palmi

Peakokk Evar Palmi

Lemmik tooraine
Hetkel mais. Maisitera on meie menüü alus.

Toidufilosoofia
Toitu tehakse hingega.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Tacosid, kindlasti tacosid!

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Jason Larnell Hunter, Shaman Jungle

TMW erimenüü
Trio – guacamole, tomatisalsa, Cheddar juustukaste, omatehtud tortilla-krõpsud

Quesadilla – käsitsitehtud maisi-tortilla, rebitud veiseliha, erinevad juustud, tšilli-koriandrimajonees, pico de gallo kas rebitud veiseliha, sealiha või kanalihaga.

Gourmet-taco – käsitsitehtud maisitortilla värskelt suitsutatud pardi, värskelt suitsutatud lõhe, kookoses paneeritud krevettide või madalküpsetatud veiselihaga

Tagurpidi kumkvaadi kook kookose-vanillikastme, pähklite ja marjadega

 

Leib Resto ja Aed
Uus 31

Leiva eesotsas on kaks professionaalset toiduhullu – kokk Janno ja sommeljee Kristjan. Restorani nimi “Leib” iseloomustab nii kohta kui menüüd, mis on kodumaine, värske, lihtne, soe, eesmärgiks pakkuda lihtsast värskeimast kodumaisest toorainest toitu kaasaegsel moel. Leib Resto ja Aed on lihtsa sisu, aga suure hingega.

Avatud: T-R 18:00–23:00 L 12:00 – 23:00
Telefon: (+372) 611 9026
Festivalipassi soodustus: 15%

Kristo Malm

Peakokk Kristo Malm

Lemmik tooraine
Lemmik tooraine kui selline puudub, aga nagu ma alati olen öelnud, siis ilma või, soola ja armastuseta süüa teha ei saa.

Toidufilosoofia
Olla lugupidav tooraine suhtes ja seda mitte ära rikkuda.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Igapäevaselt kättesaadav on vaid pakendatud toit. Värske toit on muutunud eksklusiivseks ning luksuseks.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Sel aastal proovin õnne ja lähen pigem kuulama artiste, kellest ma siiani kuulnud ei ole – loodan saada põneva kogemuse osaliseks ning leida uued lemmikud.

TMW erimenüü
Graavitud ahven krõbeda leiva ja ürdise mädarõikakreemiga
Pannil praetud pardifilee soolal küpsetatud selleri, kõrvitsakreemi ja krõbeda küüslauguga
Kuivatatud munakollane kirsikreemi ja jogurtisorbeega

Mademoiselle kohvik Solarises
Estonia pst. 9

Solarise Mademoiselle on kesklinnas ideaalne kohtumispaik nii sõpradega kokkusaamiseks, ärilõunaks kui ka tähtpäevade tähistamiseks. Pakume rikkalikku a la carte menüüd, laia valikut jooke, imelist kohvi ning muidugi Cafe Mademoiselle’i armastatud kondiitritooteid. Suurim rõõm on oma sõpradele pakkuda argipäeviti hommikusööki, värskeid pirukaid ja imelist vaadet juba kella üheksast hommikul.

Avatud: E-R 9:00-21:00 L-P 10:00-21:00
Telefon: (+372) 5385 5744
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Igor Semindeikin

Peakokk Igor Semindeikin

Lemmik tooraine
Ühte lemmikut ei ole. Kõigega saab teha midagi eriti huvitavat. Aga eelkõige meeldib töötada kala- ja mereandidega. Ainult Eestis kahjuks ei saa osta värskeid mereande ja kalavalik ei ole nii suur, kui ma ise eelistaksin. Töötades Nizzas, Prantsusmaal, see oli hea aeg – iga hommik ostsime turult värkset kala ja merekarpe – vot siis sai alles huvitavaid roogasid loodud. Seal nägin selliseid kalasid, millest Eestis vaid unistan!

Toidufilosoofia
Teha tavalisest toorainest midagi maagilist ja maitsvat!

Mida sööb inimene aastal 3000?
Kahjuks ei usu, et aastal 3000 keegi midagi üldse enam sööb ehk ei usu väga elusse Maal aastal 3000.

Milliseid artiste plaanid TMW raames näha?
Muusikafestival on nagu restoran. Tahaks proovida kõike! Usun, et kõik artistid on head ja andekad. Aga hetkel kutsuvad kuulama Coals ja Alisa Vox.

TMW erimenüü
Värske salat Cantaloupe meloni, maasikate ja mozzarellaga
Grillitud lõhefilee hernekreemi, brokkoli ja tomatikastmega
Jahutav profitrool jäätise ja värskete marjadega

Magnuna
Pikk 35

Külalislahke ja õdus Lähis-Ida ning Põhja-Aafrika köögiga restoran.

Telefon: (+372) 682 9580
Avatud E-P 11:00 – 24:00
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Mahmoud Hammad

Peakokk Mahmoud Hammad

Lemmiktooraine
Kasutan kardemoni pea kõikidest toitudes. Lisaks heale maitsele on see tervisele kasulik.

Toidufilosoofia
Kui alustasin restorani pidamist, oli minu eesmäärgiks tuua oma lapsepõlve maitsed siinsete kohalikeni ning teha seda kättesaadaval ja kodusel viisil. Seega kõik toidud, mis Magnunas serveerime, on mu ema toitudest inspireeritud.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Plaanin enamuse ajast festivali külastajatele toidu valmistada, aga kui jõuan, siis usun et leian palju nauditavat.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Olen veendunud et inimese toiduvalik saab olema peamiselt taimne. Ei usu, et eriti liha süüakse.

TMW erimenüü
Mango lassi
Pardisalat
Tšilline talleliha
Köögivilja tangine
Baklava

 

MEKK
Suur-Karja 17/19

Suur-­Karja tänaval, vaatega vanalinna ajaloolistele hoonetele ja munakivist tänavatele, asub Eesti üks hinnatumaid restorane MEKK. Lahtiseletatult tähendab restorani nimetus Moodsat Eesti Köögi Kunsti.
Peakokk Rene Uusmehe sõnul on moodsa eesti köögikunsti juured eesti traditsioonides ja kultuuris, vanaemade lihtsas tarkuses. “Oleme endale ülesandeks seadnud seda kultuuri tänapäevaste meisterlike oskuste ja tehniliste võimalustega vääristada nii, et tulemus oleks alati isikupärane, kordumatu ja päris.”

Avatud: E-​­L 12:00­ – 23:00
Telefon: (​+372) 680 6688
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Rene Uusmees

Peakokk Rene Uusmees

Lemmiktooraine
Taluvõi!  Kodumaine valge kala, koha, siig, haug, räim, ahven, lest jne. Kõik mis on merega või veega seotud

Toidufilosoofia
Toit peab olema päris! Sellele annab eelduse korralik tooraine, pühendumus, selged puhtad maitsed, aus toit- eesmärgistades igapäevaselt ja pidevalt meisterlikkuse poole püüeldes. Lisaks on kõige olulisem MAITSE.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Usun, et inimene ikka sööb aastal 3000 , sööb ikka ….!

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
IN CODE, NOÉP, DRAPER, EVAND, TONT, MART AVI

TMW erimenüü
Kitsejuustukreem
krõbe leivapuru, estragon, röstitud peet

Külmsuitsutatud lõhe
röstitud kartul, murulaugu Skyr-kreem

Röstitud silmud
kuldne kartulikook, tahmane porrulauk

Veisepõsk
trühvli- Béarnaise, pastinaagikreem, ürtidega hautatud porgand, krõbe lehtkapsas

Śokolaadi-trühvlikook
metsmaasika-tüümiani parfee, besee

 

Mimosa
Viljandi mnt 6

Mimosa on õdusa atmosfääriga restoran Tallinnas Nõmme linnaosas, kus saab nautida meeldejäävaid maitseid ning mõnusat olemist. Mimosa eesmärgiks on olla kodune ja soe koht, kuhu alati on rõõm tagasi tulla. Sõbralik teenindus, maitsev kaasaegne Eesti köök, kohapeal küpsetatud koogid ja villitud majanapsud on märksõnad, mis restorani iseloomustavad. Talveperioodil mahutab armas majake enda kahele korrusele ligi 60 inimest, suveperioodil lisanduvad juurde terrass ja suur hoov, mis pakuvad võimalust veeta aega roheluses linnast lahkumata.

Avatud: E-L 12:00-22:00 P 12:00-21:00
Telefon: (+372) 631 3001
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Juhan Heinsalu

Peakokk Juhan Heinsalu

Lemmiktooraine
Erinevad köögiviljad. Kohalik ja värske tooraine, see räägib ise enda eest 🙂

Toidufilosoofia
Kohalik ja värske!

Mida sööb inimene aastal 3000?
Taimne tooraine muutub üha populaarsemaks ja võimalik, et aastal 3000 on see üks peamisi tooraineid üldse, millest toitutakse.

TMW erimenüü
Mimosa
Põletatud tuunikala kurgi carpaccio ja sidruniaioliga
Madalal temperatuuril küpsetatud kanafilee köögiviljaassortii ja koorese koorikloomakastmega
Melon, arbuus ja maasikas

 

 

Monaco
Viru väljak 3

Nordic Hotel Forumi esimesel korrusel ootab külastajaid suurepärase menüüga restoran Monaco – mõnus koht aja mahavõtmiseks otse Tallinna südames. Restorani stiiliks on modernne fusion­köök ehk klassikaline rahvusvaheline köök moodsas võtmes.

Avatud: E–L 18:00–23:00
Telefon: (​+372) 622 2990
Festivalipassi soodustus 15%

 

Virko Tugevus

 

Peakokk Virko Tugevus

Lemmiktooraine
Hetkel on minu lemmiktooraineks Peipsi järvest püütud värske koha. Olen ka ise kirglik kalamees ja tean, et see kala on iseloomuga kala, ka tema tabamine nõuab erinevalt paljude teiste kalade püügist teadmisi ja oskuseid. Tõelised kalamehed peavad koha üheks parimaks praekalaks üldse – liha on valge ja luid suhteliselt vähe ning needki kergelt eemaldatavad.

Toidufilosoofia
Kasutan oma köögis alati värsket ja võimalikult kohalikku toorainet.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Loodan, et aastal 3000 saavad inimesed samuti püüda ja nautida Peipsi koha. Kõik eeldused on selleks õnneks ka teaduslikult olemas – koha on soojalembene kalaliik, kelle arvukus sõltub suuresti veetemperatuurist. Kuna tulevikuks ennustatakse kliima soojenemist, siis on vähemalt koha väljavaated head!

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Kuna TMW ajal on meil alati restoranis väga palju tööd, siis kahjuks vist kontsertidele ise taas ei jõuagi. Aga kuna meie hotelliperes on palju TMW fänne, siis nemad jagavad kõigiga väga elavalt alati oma kontserdielamusi ja muusikasoovitusi.

TMW erimenüü
Kammkarbid, spargel, muskaatkõrvitsa-velouté ja laimikaaviar
Pardikoiva-confit, juurseller, grillitud ananass ja röstitud foie gras
Brüleekreem, granadilliseemned ja ürdisiirup

 

 

NOA
Ranna tee 3

2014 aasta kevadel avatud NOA on Tallinna ja Viimsi piiril asuv mereäärne 80-kohaline restoran, millele lisandub ilusate ilmadega 100- kohaline terrass. NOA restoranisaal on ehitatud kolmes tasapinnas, et pakkuda kõigile külalistele lisaks maiteseelamustele ka suurepärast vaadet üle lahe vanalinna siluetile.

Avatud: E-N 12:00-23:00 R-L 12:00-00:00 P 12:00-22:00
Telefon: (+372) 508 0589
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Tõnis Siigur

Peakokk Tõnis Siigur

Lemmiktooraine
Köögivili. Värskus!

Toidufilosoofia
Kasutades väga keerulisi produkte, samas hästi tervislikke ning hooaja põhiseid!

TMW erimenüü
Must angus “RAW” – rukkiõhik, rukola, parmesan
Praetud tursk – karulaugu- kartulipüree, roheline spargel, roheline õun
Josper banaan –  viski- karamellikaste, sidrunhein

Noodle Box
Telliskivi 24

Täielikult vegan aasia fusioon.

Avatud: E-N 12:00 – 21:00 R-L 12:00 – 00:00 P 12:00 – 21:00
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Kaido Kivitoa

Peakokk Kaido Kivitoa

Lemmiktooraine
Sichuani pipar. Kes teab miks.

Toidufilosoofia
Eat your girl right.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Lilli.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Tütarlastekoor Ellerhein

TMW erimenüü
Noodles no 1

NOP
Köleri 1

Kohvik ja väike toidupood, nüüdseks juba kaheksa aastat tagasi loodud Kadrioru naabruskonda, et oleks mõnus oma koht, kust nii hommikukohvi-putru, lõunat kui ka õhtusööki ja poest head-paremat väiketootjate toodangut saaks kaasa osta. NOPil oli õnn sündida ühte Kadrioru väärikaimasse hallikasse puumajja Köleri tänaval.

Avatud: E-R 8:00-21:00 L-P 9:00-21:00
Telefon: (+372) 603 2270
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Mait Mägi

Peakokk Mait Mägi

Lemmiktooraine
Sool, suhkur, ilma nendeta ei ole võimalik midagi valmistada, need on väiksed abimehed, mis aitavad alati maitse paika kruttida.

Toidufilosoofia
Hea toidu valmistamiseks on vaja eelkõige head tuju, sest kõik need emotsioonid, mida endas toidu valmistamisel kannad, kanduvad kaudses mõttes rooga üle, ja mõjutab lõpptulemust. Teine oluline tegur hea roa valmistamisel on aeg: täpsus ja kannatlikkus, kui hakkad millegagi kiirustama, või unustad midagi üldse ära, ei tule see kindlasti nii hea, kui teed toitu enesekindlalt ja rõõmuga.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Inimene sööb aastal 3000 täpselt samasid roogasid, kindlasti on rohkem veganeid, putukaid süüakse rohkem massilise lihatööstuse kasvu tõttu.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Tõenäoliselt pole aega neid vaatama minna, aga kui oleks siis läheksin kindlasti vaatama 615, Azma, Iiris Vesik, Paul Oja ja kindlasti vaataksin ka alternatiiv rokki, indiet jne, häid nimesid jäi palju silma.

TMW erimenüü
Jaanalinnu carpaccio
Vene-Korea nuikapsa salat tšilli -hiidkrevettidega
Musta Tapioca salat

 

Papa Joe
Sadama 25-4

Papa Joe Falafel ja Hummus on ülelinna tuntud Liibanoni köögi laegas, kus saab maitsta värskeid käsitsi valmistatud parimaid palu nagu falafel, hummus ja baba ganoush. Ootamise ajal saab tutvuda hõrkude Liibanoni köögi spetsialiteetidega.

Telefon: (+372) 5685 4660​
Avatud: E-L 11:00-19:00  P 12:00-18:00
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Joseph Abouraad

Lemmiktooraine
Küüslauk, sellest on palju kasu!

Toidufilosoofia
Meie toidufilosoofia on serveerida värskeimat tooraine, toidus on elu ja jagamine!

Mida sööb inimene aastal 3000?
Loodetavasti falaflit ja hummust. Mõlemad on valmistatud kikerhernest, mis leiti juba 3500 eKr, pea 6000 aastat tagasi, seega kindlasti peavad vastu ka järgmised 1000 aastat

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Black Danials

TMW erimenüü
Grillitud kanasašlõkk bulguri, päikesekuivatatud tomatite, hummuse ja salatiga

Pirosmani
Üliõpilaste 1

Pirosmani ei ole lihtsalt üks kaunikõlaline gruusiakeelne sõna. Meie restoran on saanud oma nime suure gruusia kunstniku ja kunstitegelase Niko Pirosmani järgi ning just tema teoseid on kasutatud sisekujunduses. Restoran asub keset maalilist Nõmme linnaosa, kus saab nautida looduse harmoonilisi helisid ning õnnelikumal juhul näha ka rähni.

Gruusia köögis on igal gastrononoomilise sümfoonia osatäitjal ülioluline roll. Lisaks veel Gruusia külalislahkus, kodune atmosfäär ning tervislik ja maitsev toit, tulemiks võrratu tuju ning lahked mõtted.

Avatud: E-P 10:00 -23:00
Telefon: (+372) 639 3246
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Anton Muraveiko, Nato Shonia, Dmitry Prohhorov

Peakokk Nato Shonia

Lemmiktooraine
Pähklid, vein ja granaatõun- need on just need toorained , mida kasutatakse varasemast georgia köögis ja mis olid kõige tähtsamad ja kättesaadavad.

Toidfilosoofia
Toidufilosoofiaks on vürtside lai kasutusvõimalus aasta sellistel perioodidel, mil juurviljade ja maitsetaimede kasutamine polnud võimalik. Erinevate vürtside kasutamine andis igal roogal rikkalikuse ja elavuse

Mida sööb inimene aastal 3000?
Maitsekas ja bioloogiliselt puhas toit.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Flamingods, Tau, Mikko Joensuu, Roxy Jules

TMW erimenüü
Hachapuri
Seašašlõkk
Hinkaali
Hartšo
Tšašušuli

 

Renard Coffee shop
Telliskivi 61

Renard Coffee Shop asub 150 aasta vanuses paekivihoones, mis alles hiljuti oli kasutusel vagunite remonditsehh ja töökojana. Parandamise, ehitamise ja restaureerimisega tegeletakse  majas seniajani, kuivõrd kohviku kõrval garaažis ehitatakse cafe racereid, Renard disainmootorrattaid ja restaureeritakse väga vanu mootorrattaid.Käsitöökunsti hinnatakse kõrgelt ka hoone teisel korrusel, kus tegutsevad vanakooli meestejuuksur, ehtekunstnik, pood skeidimeestele ja plaadipood.

Renard Coffee Shop ise pakub Tallinna parimat kohvivalikut, mis on toodud Põhjamaade väikestest, ent tipptasemel käsitööröstikodadest.

Telefon: (+372) 5680 0412
Avatud: E-R 9:00 – 19:00  L-P 11:00 – 19:00
Festivalipassi soodustus: 5% kogu menüüst

Barista Sille Küttner

Peabarista Sille Küttner

Lemmiktooraine
Olen üks nendest õnnelikest, kes saab igapäevaselt töötada oma lemmiktoorainega. Kuna meil on coffee shop, siis loomulikult on minu lemmiktooraine väga hea ja kvaliteetne kohv. Lemmikuid kohvisorte on tegelikult lõputult ning need sõltuvad suuresti hooajast ning kindlasti ka rösti kvaliteedist. Igal röstikojal on oma eriline käekiri ning seetõttu võib sama sordi ja piirkonna kohv erinevate röstijate poolt röstituna maitsta üpris erinevalt. See nüansirohkus teebki elu põnevaks!

Kohvifilosoofia
Ma hindan väga kõrgelt kogu seda protsessi ning teekonda, kuidas see kohv on minuni jõudnud ning ainus asi, mida ma saan talle vastutasuks anda, on mu siiras tähelepanu. Ma võtan aega selleks. Võtan aega oma kaaslasele. Võtan aega kohvile. Püüan tabada igat maitsenüanssi, leida uusi huvitavaid tahke ning lasen end aroomidest vallandunud mälestustel kanda. Oma kohal olemisega väljendan austust ning tänulikkust igale kätepaarile, kes on selles protsessis andnud oma osa.

Millist kohvi joob inimene aastal 3000?
Väga keeruline küsimus. Teadlased on juba praeguseks välja öelnud, et 100 aasta pärast on kohv me maamunalt otsas nagu ka paljud teised meile vajalikud toorained. Kes teab, ehk me tarbime sel ajal hoopis mingit tehislikku kohvilaadset toodet, mis annab meile sarnase mõju. Ja võib-olla me ei joo seda, vaid hoopis sööme. Või siis inimesed tulevad lõpuks arusaamale, et loodus on meie kõige tähtsam vara ning me saame endiselt head ja kvaliteetset kohvi nautida.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Plaan on suur! Proovin võimalikult spontaanne olla ja minna kuulama artiste, kellest ma pole mitte kui midagi kuulnud. See võib olla põnev ja värskendav.

TMW erimenüü:
Espresso – Bourboni ja Caturra kohvioast, Antigua Guatemala piirkonnast pärit kohv, mis on röstitud Oslos Talor&Jørgen röstikojas. Maitselt piimašokolaadine, täidlane ja martsipanine espresso.

Filter kohv (V60/Chemex) – Longberry kohvioast, La Linda farmist, Caranavi piirkonnast, Boliiviast, röstitud Stockholmis Drop Coffee röstikojas. Maitselt magus aprikoos, küpse kirss ja ploom.

Cold Brew – SL28 kohvisordist, Ernesto Menéndezi farmist, Santa Ana piirkonnast, El Salvadorist. Röstitud Drop Coffee röstikojas. Maitses on mesimagus küps murakas. Naudi jahutatult, jääga või kokteilina.

Proovi kindlasti – Sümfoonilist kooslust meie šokolaadise kirsikoogi “My Cherry Amour ja käsitsi valatud V60ne kohviga või jahuta end kevadise Cold Brew kokteiliga.

 

Restoran JUUR
Valukoja 10

Restoran JUUR austab Nordic cuisine`i kontseptsiooni, kus hinnatakse kohalikku orgaanilist toorainet kunstilises keskkonnas ning käsitsi tehtud taldrikutelt. Restoran JUUR peakokk Kaido Metsa, on Aasta Kokk 2016 teise koha omanik, kes kummardab meie esivanemate religioone kaasaegsel molekulaargastronoomilisel viisil, jälgides iga seemne ja juure originaalseid maitseid. Restoran JUUR läheb ajas tagasi, et äratada meie maitsemeeli läbi toidu, joogi ja kohvikunsti.

Avatud: E 9:00 – 18:00 T-L 9:00 – 22:00
Telefon: (+372) 607 0705
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Kaido Metsa

Peakokk Kaido Metsa

Lemmiktooraine
Minu lemmiktoorained on kõik, mis eesti metsades ja põhja regioonis vähe kasutatud ja vähe tuntud. Erilisus on mu armastus. Usun, et meil on väga palju nn. peidetud trühvleid ja ma usun eesti tooraine “apellatsiooni”.

Toidufilosoofia
Minu toidufilosoofia on Eesti ja New Nordic. Olen hingeliselt väga sees igasuguses põhimõtetes, miks me üleüldse sööme. Toorainet peab austama!

Mida sööb inimene aastal 3000?
Sööb targemalt ja ainult kasulikku. Loodetavasti ei ole see tableti kujul. Võibolla isegi mingisuguste taimede võngete abil… ei oskagi öelda.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Maarja Nuut, Trad.attack, Curly Strings

TMW erimenüü
Rukki puder
Ebaküdioonia ja soolasidrun, kalamatsi kitsejuust ja krõbe pekk
Tanker Estonian Ale “Sauna Session”

Hiiumaa mahe lammas ja suitsusüda
“Tuha kartul”, pastinaak ja sibulakoore tolm
Tanker Stout “Melody”

Leiva kreem
Kasekäsna jäätis, mustsõstar ja linaseseemned
City Cider Õunasiider Mustasõstraga

 

RIBE
Vene 7

Restoran Ribe avas oma uksed kolme teenindaja ideede ja töö tulemusel aastal 2007. Sooviks on pakkuda külalistele heatasemelist toitu ja teenindust, tehes seda meeldivas keskkonnas. Ribe menüüd iseloomustab värske, hooajalise ja valdavalt kodumaise tooraine kasutamine ning Euroopa köökide maitsed ja tehnikad.

Avatud: E-R 12:00-14:30 ja 17:00-22:00 L 12:00-23:00
Telefon: (+372) 631 3084
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Radoslav Mitro

Peakokk Radoslav Mitro

Lemmiktooraine
Kvaliteetsed juurviljad. Neid on raske leida ning maitsevad sama hästi kui liha, kui neid õigesti käsitleda.

Toidufilosoofia
Hea tooraine maitseb hästi! Proovin head kraami mitte üleliia töödelda.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Ehk isegi üksteist?

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Kedagi uut, keda varem kuulnud ei ole.

TMW erimenüü
Tartar Saaremaa veiselihast kapparipüree ja marineeritud šalottsibulaga
Braised ox cheek with black trompette mushrooms and cranberries
Rhubarb with milk ice-cream, oats and parsley

Riis
Tina 21

Restoran Riis on hubase õhkkonnaga Aasia toidu restoran. Pakume peamiselt Tai ja Vietnami kööki. Kasutame ainult värsket toorainet. Toidud on koostanud ja valinud menüüsse peakokk Kadri Tran. Tule ja naudi õiget riisi õiges Riisis!

Avatud: E-R 11:00-22:00 L-P 12:00-22:00
Telefon: (+372) 6427025
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

 

Kadri Tran

Peakokk Kadri Tran

Lemmiktooraine
Sel aastal pööran tähelepanu tänavatoidule. Hea toit teeb inimese õnnelikuks. Väike, aga oluline osa sinu päevast saab täidetud suure rõõmuga, kui pistad suhu midagi, mis toob sulle naeratuse näole ja naudingu meeltele. Tänavatoidu võlu peitub toidu lihtsuses. Olles ringi reisinud erinevates maades, kus tänavatoit on väga tähtis osa igapäevaelust, olen enda jaoks avastanud tõe. See tõde peitub väikestes asjades: lihtsas ja ehedas tooraines, toredates varajastes hommikutundides või lõputus ringluses Aasia tänavatel, kus pärast pikemalt järele mõtlemist avastad, et peale söömise seal muud ei tehtudki..

Toidufilosoofia
Hea tooraine, lihtsad ning puhtad maitsed ja armastus kokana oma töö vastu.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Tõenäoliselt on tuhande aasta pärast enamus inimkonnast taimetoitlased.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
SU—MU,  Jumo

TMW erimenüü
Hiidkrevetid Tai basiilikuga
Lõhe tamarindikastmes värske sidrunheinaga, lisandiks aurutatud jasmiiniriis
Musta riisi ja kookose puding värskete marjadega

Salt
Vase 14

Salt on Kadriorus asuv klassikaline bistroo stiilis restoran, kus on võimalik hubases atmosfääris nautida head toitu ja põnevat veinivalikut.

 Menüü pakub maailma roogade klassikat, mille valmistamise eelistatakse kohalikku toorainet, pelgamata samas kasutada uudset ja põnevat väljastpoolt Eestit. Tooraine valikul juhindutakse eelkõige värskusest ja hooajalisusest.
 Kõigil külalistel on võimalik reaalselt pilk peale heita ka toitude valmistamisele avatud köögis.

Avatud: T-R 12:00-14:00 ja 17:00-22:30 L 17:00-22:30
Telefon: (+372) 5188 510
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

 

Vladimir Proskurnin

Peakokk Vladimir Proskurnin

Lemmiktooraine
Ingver- soojus, sidrunhein-aroom, tšilli-elurõõm

Toidufilosoofia-
Restoran peab olema kulinaarse kreatiivsuse paradiis

Mida sööb inimene aastal 3000?
Arutasime siin oma väikese tiimiga ja vastused tulid sellised: konserve; molekulaar-gastronoomiliselt valmistatud toitu;, seda, mida veel järel on; inimene on pöördunud tagasi kiviaega ehk alustab taas algusest toiduvalmistamisega; seda mida praegugi.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Lucidvox

TMW erimenüü
Seller küpsetatud heina, mee ja hapupiimaga
Värskelt suitsetatud lõhefilee Saksapärase selleri-sidruni salati ja musta küüslaugu tolm
Pavloga sidrunivahuga

Tokumaru
Estonia pst 9

Ehtne Jaapani kööki otse Tallinna südalinnas. Restoran Tokumaru pakub kõigile tuntud sushit, aga ka muid põnevaid Jaapani roogasid. Põhirõhu oleme pannud ramen’ile – populaarsele jaapanipärasele nuudlisupiroale. Nuudlid on värskelt valmistatud ning ka supp keedetakse kohapeal, järgides Tokumaru jaapanlasest peakoka Daigo Takagi traditsioonilisi pereretsepte. Tokumaru on mõnus koht nii lõõgastavaks lõunapausiks kui asjalikuks ärilõunaks. Eelistatud peatuspaik nii kinosõpradele kui šoppajatele. Õhtusel ajal saab siin õdusalt aega veeta kahestes laudades või vahvalt ja seltskondlikult suures lauas.

Avatud: E-N 11:00-22:00  R-L 11:00-23:00 P 11:00-21:00
Telefon: (+372) 5770 2405
Festivalipassi soodustus: 10% kogu menüüst

Takeaway:
Estonia pst. 9, 0-korrus
E-P 10:00 -21:00
(+372) 5330 5073

 

Daigo Takagi

Peakokk Daigo Takagi

Lemmiktooraine
Miso. See on tervislik, maitsev, pealegi veel vegan. Sobib nii supi, marinaadi, kastme valmistamiseks. Hea nii liha kui kalaga. Imeline toiduaine!

Toidufilosoofia
Kõige maitsvam on südamega ning värskest ja kvaliteetsest toorainest tehtud toit.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Arvan, et aastal 3000 saab koju tellida näiteks Napolis tehtud värsket pizzat.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Loodan, et õnnestub NOËPi kontserdit külastada. Muus osas lasen TMW’l end üllatada.

TMW erimenüü
Hakosushi aburi-forelliga
Vormi-sushi pealt kergelt küpsetatud forelli ja tšilli-küüslaugukastmega

Shiitake-tempuramaki
Makirull shiitake-seente, brokkoli, kanpyo, avokaado ja küüslaugukastmega

Teriyaki-kanamaki
Makirull tempurakana, avokaado, kanpyo ja rohelise salatiga

Tuljak
Pirita tee 26E

2015 aasta suvel taasavatud legendaarne restoran Tuljak asub 60-ndatel ehitatud ja nüüd taastatud muinsuskaitsealuses hoones. Tuljaku avarad ruumid mahutavad kahte saali kuni 150 külalist, lisaks on suured terrassid ja grilliala, kuhu suviti mahub samuti 150 sõpra. Maja südameks on suure võimsusega köök, pakkudes nii uusi kui ka uues kuues vanu maitseid ning nostalgiat.

Avatud: E-N 12:00-23:00 R-L 12:00-00:00 P 12:00 – 22:00
Telefon: (+372) 5302 2020
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Lauri-Alvari Vahemaa

Peakokk: Lauri-Alvari Vahemaa

Lemmiktooraine
Lemmik tooraine on muna. Kuna muna on seob pea kõike ning on oluline komponent väga paljudes heades roogades.

Toidufilosoofia
Kasutades lihtsaid, maitsvaid ning kvaliteetseid toorained, viia neid õige tehnika abil kõrgemale tasemele.

TMW erimenüü
Grillitud Rooma Salat
BBQ Tall
Créme Brülée

Umami
Kadaka tee 141

Umami on kahe “toiduhullu” Janno Lepiku ja Kristjan Peäske teiseks toidukohaks. Umami märksõnadeks on värvirikas toit, mis valmistatud kvaliteetsest, värskest ja hooajalisest toorainest. Joogivalik ulatub värskelt pressitud mahladest käsitööõllede, hoolikalt valitud veinide ning kohapeal valmistatud napsudeni.

Avatud: T-N 12-21, R-L 12-22, P 12-21
Telefon: (+372) 600 1035
Soodustus festivalipassi omanikele 15%

Janno Lepik

Peakokk Janno Lepik

Lemmiktooraine
Lisaks kohalike väiketootjate toodangule pakub mulle praegu suurt huvi ja inspiratsiooni ka kõik, mis on pärit Aasiast ja Ladina-Ameerikast.

 Toidufilosoofia
Meie kireks on värvirikas toit, valmistatud kvaliteetsest, värskest ja hooajalisest toorainest. Toitu tehes loeb armastus, mitte peenutsemine, seeläbi pakume ausaid ja lihtsaid, kuid maitserikkaid roogasid.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Usun ja loodan, et inimkond teeb tulevikust oma toiduvalikuid tänasega võrreldes veel terviseteadlikumalt ja keskkonnasõbralikumalt. Aga mis tegelikult aastal 3000 toimub, teab vaid jumal taevas.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
TMW on ürituste sari, mis on alati täis väga põnevaid üritusi ja artiste. Kuna ma olen muusikas nn kõigesööja siis juhindun oma valikute tegemisel hetkeemotsioonist.

TMW erimenüü
Krabilihasalat wasabimanjoneesi ja avokaadoga
Tursapõsed roheliste herneste lillkapsa, sidruni-võikastme ja krõbeda kalaga
Marineeritud ahjusibul seeneraguu ja köögiviljakrõpsudega
Passionitart pehme beseega

Vanaema Juures
Rataskaevu 10/12

Eesti rahvusrestoran. Traditsioonilised, lopsakad ja kodused toidud, mis valminud põlvest põlve pärandatud retseptide järgi, just nii nagu oma vanaema juures.
Telefon: (+372) 626 9080
Avatud: E-P 12:00 – 22:00
Festivalipassi soodustus: 5% kogu menüüst

Maru Mestspalu ja Tanel Aumere

Peakokk Tanel Aumere

Lemmiktooraine
Liha, sest toorainena pakub see lõputult võimalusi katsetamaks erinevaid tehnikaid.

Toidufilosoofia
Minu toidufilosoofia on lihtne – toit peab mulle meeldima. Ma käin kahte teed pidi. Üks neist viib aeda, teine kannab nime street food.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Raske öelda, kuid ilmselt on sellel vähe pistmist tänase toidukultuuriga.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Mulle meeldib peamiselt elektrooniline muusika, olen kindel, et leian midagi põnevat.

Vegan Restoran V
Rataskaevu 12

Vegan Restoran V on pisikene hubane vanalinna taimetoidurestoran, mis pakub vegantoitu erinevatest maailmajagudest. Vegan Restoranis V pakutakse ainult vegan ehk 100% taimetoitu, V-s ei leidu lisaks lihale ka loomseid piimatooteid ega muna.

Avatud: P-N 12:00 – 11:00, R-L 12:00 – 12:00
Telefon: (+372) 626 9087
Festivalipassi soodustus: 5% kogu menüüst

Mikk Mägi

Peakokk Mikk Mägi

Lemmiktooraine ja miks?
Tofu, india pähkel ja kikerherned.  Mulle meeldivad need toorained just selle pärast, et neist saab teha nii magusaid, kui soolaseid toite ning erineva tekstuuriga roogasid. Isegi avastan ja õpin uusi retsepte kus neid kasutada saab.

Toidufilosoofia
Pakkuda inimestele head ning kvaliteetset vegan toitu. Ja mulle meeldib inimesi üllatada näidates mida kõike on võimalik taimedest teha.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Arvan, et suur osa toidulauast on selleks ajaks vegan.

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Estoner, Eeter, Freakangel, INDREK SPUNGIN, Kapitan Korsakov, Liblikas, Mick Pedaja, Shortparis, ST CHEATERSBURG ja Three Leg Dog

TMW erimenüü
Suitsune tomati-juustusupp
Tofu vetika burger ahju bataadiga
Banaanimuffin ahjuõuna kreemiga

Von Krahli AED
Rataskaevu 8

Von Krahli Aeda on oodatud erinevate toitumisharjumustega inimesed: 
vegan ja omnivoor, paleoentusiast ja veinisõber, munk ja sübariit.
 Menüüs eelistame põhjamaist kargust ja toidu enda maitset. 
Toit ise peab olema kohalik, mahe ja tasakaalustatud. Tere tulemast Puhta Toidu saatkonda!

Avatud: E-P 12:00 – 00:00
Telefon: (+372) 626 9088
Festivalipassi soodustus: 5% kogu menüüst

Maru Mestspalu ja Tanel Aumere

Peakokk Maru Metspalu

Lemmiktooraine
On terve plejaad lemmik maitseid, mis hooaega mööda teisenevad ja lisa leiavad – pastinaagi magus mõrkjus, peedine suhkur, kuuseokka vitamiinine hapu, nii talvekarge rõigas kui kuninglikku tooni kapsas või luuihuline maapirn. Esimese karulaugulible silmikissitav kangus väljahingamisel. Üht kindlat pole, kui ehk vaarikad – need on minu armastus. Ja täpilise kuuega kiisa kala. Pigem on õige hetke ja suutäie kooslus see, mis muutub lemmikuks.

Toidufilosoofia
Kõik taandub minu jaoks sellele – mida sa armastad, seda pead sa ka hoidma. Ma olen pea kümme aastat käinud Peipsi äärest sibulaid toomas, sest ma armastan nii sibulaid, kui sealset kultuuri ning läbi selle käigu aitan ma seda natukenegi hoida. Väga moodne on rääkida hooajast kinni pidamisest ja orgaanilisest toidust, ent miks teha nii suuri sõnu, kui see on elementaarne. Seened ja korilus on õhk, mida ma hingan. See, et meil on menüüs magustoit pihlakast, on minu igapäevane õnn. Filosoofia kõlab niipalju peenelt, et oleks lausa kerglaslik tunnistada, et minu isud ja tujud on need, mis mängivad välja taldrikutel… lauamäng lemmikutega, aastaringi ruletil, emotsioonide marus. Filosoofia jäägu kellelegi teisele.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Mõrudapoolse inimesena kipun arvama, et inimest kui sellist aastal 3000 pole. Kui me väga kiiresti ja otsustavalt ei muuda oma tarbimistuhinas käitumist, siis pole meid juba mõnesaja aasta möödudes. Ja seegi on ilmselt liialt optimistlik. Mõnesaja aasta pärast, kui mitte varem, on meil laiaulatuslikud proteiinirikkad putukafarmid ja pastinaagist on saanud tõeline ja harva esinev delikatess!

Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Olen limpsanud kõrvaga vaid virvendusi ja pean vist lootma jääma, et keegi mu kaasa tirib. Linnalavade vabas vormis kontserdid meeldivad mulle eriti – sisse astuda ja välja minna – ilma, et  kuidagi kedagi riivaks. Mõnusad koos lapsega käimiseks.

TMW erimenüü

Redise pesa
Suvikõrvitsa spagetid päevalilleseemne kreemi ja redistega (V,G)
Põhjala Virmalised IPA

Merepõhi
Päevalille ja freekeh valerisoto, lehtkapsas, brokoli ja enoki seened (V)
Päevalille ja freekeh valerisoto, lehtkapsas, brokoli, enoki seened ja praetud tint (L,M)
Põhjala Meri, Gose koriandriseemnete ja Himaalaja roosa soolaga

Mõrumagus
Valge šokolaadi ja linnase laavakook, maapirni-toortatra granola, melass ja karamelli laast ning Põhjala Bänger sorbett
Põhjala Kalana, Brown Ale vanilje, männiokastega ja habanero chilliga

 

 

Wabadus
Vabaduse väljak 10

Legendaarne kohtumispaik aastast 1937. Wabadus on Tallinna südames Vabaduse väljaku ääres kunagise legendaarse kohviku Kultas ruumides asuv hubane kohtumispaik. Euroopa ja maailma erinevatest köökidest inspireeritud Wabaduse menüü on tervislik ning mitmekülgne, alati valmistatud ainult värsketest ja kvaliteesetest toorainetest. pakkudes nii avastamisrõõmu kui juba tuntud lemmikuid.

Avatud: E-N 8:30-23:00 R 8:30-01:00 L 11:00-01:00
Telefon: (+372) 6604019
Festivalipassi soodustus: 15% kogu menüüst

Fred Ehand

Peakokk Fred Ehand

Lemmiktooraine
Loomaliha eri variatsioonid on mu eelistatuimad – sellest saab valmistada väga lihtsalt imemaitsevaid roogi!

 Toidufilosoofia
Lihtsus on iga roa alus.

Mida sööb inimene aastal 3000?
Ma tahaks loota, et me sööme siis võimalikult tervislikku toitu ja vaadates toidu trendide liikumist siis arvan, et vabalt võib olla meie toidu allikaks igasugused putukad ja sitikad nende toite väärtuse pärast.
Milliseid artiste plaanid TMW raames kuulata?
Kuna olen suur räpi ja bass muusika austaja, siis kindlasti tahaks jõuda vaatama minna MHKL’i ja Metsakutsu esituseid.

TMW erimenüü
Kitsejuustu salat röstitud peedi, kurginuudli, suvikõrvitsa ja seesamikastmega
Särtsakas kõrvitsa kreemsupp sidrunheina, ingveri ja kõrvitsaseemnetega
Mahlane pardi confit miniporgandite, ploomikastme ja hautatud punase kastmega
Maiasmokkadele pavlova kaos